ПРОГРАМИ ЗА САМОУНИЩОЖЕНИЕ

Бъди здрав – повиши вибрациите си
март 23, 2020
Петър Дънов
юли 13, 2020

ПРОГРАМИ ЗА САМОУНИЩОЖЕНИЕ

Какво е това програма за самоунищожение?

Нека преди това си припомним, кое е това, което тласка развитието ни напред, което ни кара да се чувстваме щастливи, радостни, хармонични и спокойни? Това скъпи приятели се случва, когато се обичаме, когато сме благодарни, когато сме доволни от себе си, когато сме доволни от другите. Когато въпреки всичко откриваме добрите неща около нас, когато въпреки лошата ситуация и обстоятелства ние намираме хубави неща в нея.

Всъщност ние сме в добри отношения с хората заради доброто в тях доброто, което виждаме у всеки човек. Когато започваме да виждаме лошото, да забелязваме не добри неща(от наша гледна точка ,разбира се), когато въпреки очевидно добрите неща, които получаваме,  не ги забелязваме, ние снижаваме енергетиката си.  Не сме благодарни и започваме да виждаме само лошото, да имаме претенции. Постоянно влизаме в ролята на жертва, а не на човек, който сам определя какво се случва в живота му чрез изборите и решенията си. Така създаваме нашите програми за самоунищожение.. Обикновено силни програми за самоунищожение се включват след продължителна умора, напрежение в работата или семейството, неприятен за нас момент или житейска ситуация.

Депресията не се появява в Живота ни за един ден, тя е само следствие от хроничната   умора.

В дългосрочен план хроничната умора води до  автоимунни заболявания и дори онкология. Всичко това е програма за самоунищожение.

Изгубваме чувството на радост, спираме да се усмихваме, започваме да отричаме живота. Страхът започва да е  водеща емоция за нас. Задържайки го по дълго в себе си той- страхът става постоянен. Човек е в състояние на само убийствена агресия. Изпадаш в апатия, в депресия,тъй като ти не обичаш себе си,не обичаш хората около теб. Ти вече си включил програма за самоунищожение. Вибрациите ти са ниски, енергията в тялото ти, в клетките ти пада под допустимата норма.Човек започва да се само съжалява, да си мисли че има външна енергийна намеса, че такава му е кармата, съдбата. Да, разбира  се, може и да е  карма, но нещата ни се случват отново, за да ги отработим. Кармата може да бъде преодоляна с Любов, прошка, воля ,желание да  промениш нещата, да живееш по законите на вселената.

Грях и наказание не съществуват.Те са измислени от религиите, за да се манипулират хората. Тези вярвания са пагубни за човека. Те съществуват хилядолетия и могат да се променят ако имаме нужните знания за това. Във всеки от нас има божествена клетка, която притежава силата на Бога. Как би могъл Бог да наказва сам себе си. Дадена ни е силата да творим, да променяме света, да имаме свободни избори. Избори и следствията от тях. Ето това е кармата и тя не е нито добра, нито лоша. Животът ни е резултати от нашите   избори. Можем да направим други избори, различни, които дават различни резултати или да се само съжаляваме и оставим в ръцете на съдбата. Защото „така ни било писано“. Търсим външни причини, за нещата , които ни се случват, изпадаме в заблуждения, обвинения, примиряваме се и продължаваме да постъпваме и живеем по стария начин. В повечето случаи това е така, защото човек няма знанията как да промени живота си, света около себе си, не знае как работят вселенските закони. Ако човек не нарушава тези закони и живее в унисон с тях  като най-важно и определящо  е да прави изборите си с Любов, може да бъде щастлив и да постига всички свои желания и мечти.

Много хора се надяват Бог да им помогне-Исус, Буда , Мохамед или който и да било друг учител, гуру, пророк Те не могат да ни спасят.Не можем да ги обвиняваме за това, защото никой друг не е отговорен за това, което се случва в нашия живот, в нашия свят. Нито пък децата ни или родителите ни могат да го направят. Никой друг не може да  промени нашият свят, защото той е само наш и живее в ума ни. Ако чакате някой друг да дойде и да ви спаси, просто се откажете.  Вие сте вашият собствен спасител.Разбира се има учители, които могат да ви покажат как да създадете вашата нова реалност, как да промените, гледната си точка за света. Светът е такъв  каквато е гледната ни точка за него. Има прости правила и  ако ги спазваш много бързо нещата около теб ще започнат да се променят. Важно е да включите в  живота си интересни занимания,  интересни хобита, медитации и енергийни практики. Така ще си помогнете и ще можете да излезете от това състояние

Щом веднъж осъзнаеш, че всичко идва отвътре, че светът, в който живееш не се проектира върху теб, а от теб, всички твои страхове започват да  изчезват. Започваш да изчистваш всичко, което си трупал в себе си години наред и да преоткриваш изгубения път към самия теб и към истинските неща в живота….да живееш собствения си живот, а не живота на някой друг.