ПРАЗНИК ЛИТА МАГИЧЕСКАТА СИЛА НА ЛЯТНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ

Тонка Стоянова и Сатя Ео’Тхан – Тибетска Академия в ТВ7
декември 19, 2018
ДА СИ ПОДАДЕМ РЪЦЕ
август 2, 2019

ПРАЗНИК ЛИТА МАГИЧЕСКАТА СИЛА НА ЛЯТНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ

В Северното полукълбо най-дългият ден в годината е точката на зенит на Слънцето по еклиптиката му ( движението му по определена траектория ). Когато в Северното полукълбо е лятно слънце стоене, в Южното е зимно и обратното. Всяка година то настъпва на 20 или 21 юни в определен час.

 Слънцето е древен символ, един от основните в човешката цивилизация. То е източник на живот, обожествявано е от всички култури и неговият символ – огънят, е задължителна част от всички човешки ритуали, както и изобщо от живота на човека. Няма народ, който да не е свързал най- дългия ден в годината с обреди, гадаене и молитви за здраве и сила на хората. 

Този ден бележи началото на сезона лято и от следващото утро денят започва да намалява.   Билките, брани на този ден, могат да лекуват всякакви болести, защото в тях е съсредоточена най- много от живителната слънчева енергия. В традициите на  много народи се счита, че растенията, събрани в този ден са надарени  с  целителна и вълшебна сила. Събирането им започва рано сутрин, с първата роса. Някои се събират през деня, а други, след залеза на слънцето.  Използвали се в знахарството и като вълшебни талисмани- завързани в торбички или сплетени на венец, се слагали на вратите,за да пазят дома.

  Прославяйки плодородието на този ден сe палели огромни огньове, които  олицетворявали силата на слънцето и чрез тях са прочиствали пространството, за да привлекат здраве и любов в живота си. Слънцето е с най голяма мощ  в този най дълъг ден от годината.

 Предците ни знаели силата на този удивителен ден. Това е идеално време за магия във всички нейни форми. Късмет в бизнеса, парите и взаимоотношенията-какво може да е по желано от това… и най далечните  мечти могат да се сбъднат и да станат част от живота ни завинаги.

Лятното слънце стоене насища пространството с мощна слънчева енергия и на този ден е напълно възможно да се чувстваш като магьосник. Ден с мощен енергиен заряд за програмиране на бъдещето и залог за осъществяване  на най смелите мечти. Слънчевата енергия е най силна и потенциалът за магия, ритуали и медитации нараства многократно.

В денят на лятното слънце стоене, хиляди хора отправят поглед и протягат ръце към слънцето, изпълнено с божествена сила и мощна енергия. На човек се дава силата на четирите елемента, което спомага за осъществяване на силен контакт с канала на жизнената енергия. По това време цялото пространство е изпълнено с мощна слънчева енергия, а билките притежават магически свойства. 3 дни преди пиковия ден на лятното слънце стоене  са най силните дни за всички видове магически ритуали.  Слънцето достига до най високата точка на небосвода.Това е точката на преход. Тенденциите на старият период  се разпадат, за да се даде път на нещо ново.Това е благоприятен момент за програмиране на късмет и успех.

Слънце стоенето активира знака на Рака – кардинален знак, който означава прехода от период на съмнение и несигурност към практическата реализация на нова програма за живот. Остава само да се определи кои области и въпроси трябва да бъдат решени през следващите три месеца. 
За  това е невъзможно да се направи грешка в този избор!

 Взорът ни е насочен навън, към света, към бъдещето.

 Е нергията на нашите желания става невероятно мощна .

И е много важно  да насочим тази енергия за:

          -изпълнение на нашите планове

          -внасяне успех, късмет и материални постижения в живота           ни.

         -увереност

-привличане на любов

-само реализация

-подобряване на потенцията

-плодородие

За да насочат магическата сила на магическото време в тяхна полза, нашите предци са извършвали специални ритуали , които   ние също можем да направим.

Новият сезон трае до есенното равноденствие, когато е време за равносметка.

  Ето един от тях. Преди да го направите трябва да определите кое е най силното ви желание в момента, което искате да се сбъдне.

  •  Набор от предмети за провеждане на ритуал:

-свещ-червена ( символ на сила) или бяла(универсална)

-билки-мащерка,копър, жълт кантарион,бял и жълт равнец, бъз, лайка, лавандула

-малко памучно, ленено или друго парченце плат (за да завържете билките в него)

-червен конец

Ето и самият ритуал:

Изберете спокойно място ,( а ако сте в природата усещането ви за връзка с нея ще бъде по силно)

Набавете си някои билки. (Ако са брани в близките дни до денят на лятното слънце стоене е още по добре.)

Запалете свещта. Свържете се със силата на слънцето, като се съсредоточите върху пламъка.

Защитете мястото на ритуала, като Направите мислен огнен кръг около вас на разстояние от 1 до 3 метра.

Вземете стръкче от една билка, сложете го между ръцете си и вложете в него намерението си.

Кажете тихо на глас:Влагам силата на Слънцето в теб, за да привлечеш в живота ми…..( изричаш желанието си)

С всяка следваща билка постъпвате по същия начин,като допълвате още към вашето желание…така го насищате повече с вашата енергия.Наречете толкова билки, колкото смятате че  са ви нужни, за да е желанието ви цялостно.

Сложете ги в парчето плат и ги завържете с червения конец.

Помислете си за вашето най -съкровено желание, усетете го и го освободете сякаш „ забравяйки“ за него.Ако сте искрени Вселената със сигурност ще ви чуе.

 Накрая благодарете на Вселената,  така сякаш, то вече се е случило.

Денят на лятното Слънце стоене запълва пространството с мощна, слънчева енергия, необходима за програмиране на вашето бъдеще за позитивното и за реализирането на най-амбициозните ви желания

 Това е кулминацията на годината, когато всеки може да се чувства като магьосник.