ОБЪРНЕТЕ ВЗОР НАВЪТРЕ КЪМ СЕБЕ СИ

Имболк- Възраждане силата на Слънцето
февруари 1, 2021
Петър Дънов-„Прошката, акт на милосърдие към себе си“
март 14, 2021

ОБЪРНЕТЕ ВЗОР НАВЪТРЕ КЪМ СЕБЕ СИ

Мили мои братя и сестри,

   Ето че отново дойде момент да ви дам словото си. Слово което искам да достигне до много от вас. Тук съм за да ви кажа, че изпитанието което имаха всички земни жители е към своя край. Изпитание, което постави много от вас в ситуации, които да ви накарат да се замислите за живота си, за ценностите, за неща които бяхте позабравили-деца, семейство, дом….Забързани в работа и съмнителни удоволствия пренебрегвахте най близките си хора и ги лишавахте от вашето внимание, обич, разбиране и топлина. На Земята животът е кратък и се изнизва сякаш като миг, без да сте успели за пореден път да свършите това, за което сте дошли на нея.

  Този път искам да ви накарам да се замислите за нещата, които  се случват около вас и много от вас чувстват и усещат това със сетивата си. Усещат големите промени които настъпват на планетата Земя сега. Промени които се подготвят от години и носят едно ново разбиране както за вас самите, така и за живота на Планетата. Предстоят големи промени. Предстои бързо и масово осъзнаване на много хора. Осъзнаване за това, какъв голям потенциал носи в себе си всеки човек като божие творение. Бъдете с отворени сетива за всичко случващо се около вас. Въпреки препятствията, трудностите и ограниченията с които се сблъсквате през последната година,  е за ваше добро и най вече за майката Земя. Тя си отдъхна от тежките химически наслоения и пое по спокойно по своя път. Вашата намеса в нейната атмосфера, почва и природа започна да  взима застрашителни размери. Застрашено е и оцеляването и на вас самите като най разумните и в същото време неразумни нейни обитатели.

Мили мои братя и сестри, дошло е време всеки да преосмисли живота си, всеки да се вгледа по-дълбоко в себе си и да попита“Кой съм аз?“ „Защо съм дошъл на майката Земя?“, „Какво добро правя“, „Това което правя добро ли е за мен, за близките ми, за Природата?“. Дошло е време да покажете, че сте Божи творения.  Дошло е време да седнете и да обърнете взор към себе си и да попитате: „Какво добро направих днес?“.  Всеки да открие там най дълбоките си въжделения и мечти без да се страхува. Да  открие пътищата, за да изяви своите способности по начин, който само той може. Нека страхът не надделява над желанието ви да правите неща, които ви правят щастливи. Важно е да извадите от вас радостта. Повече да се вслушвате в сърцето си и много по малко в лошите новини, които ви заливат постоянно. Насочете взор към добрите неща. Тях забелязвайте…доброто води след себе си добро (както и обратното). Насочете взор към добрите неща, забелязвайте ги..правете добри неща. Забелязвайте всяко добро дело, всяка добра постъпка, добра дума, всяка усмивка, всяко цъфнало цвете и птичи глас. Около вас има безброй добри неща… красиви неща, които не забелязвате. Не спирайте вниманието си на лошото…пропускайте го…не го разпространявайте с думи и то ще си отиде така както е дошло. Не го задържайте с вашите мисли, думи, страхове. Насочвайте взор само към добри неща…към Природата Слънцето…звездите…които стоят неизменно там където са и ви озаряват с красотата и светлината си и не искат нищо в замяна…Просто си стоят там и вършат своята работа. Както и едно цвете-просто цъфти и разпръсква аромата си без да знае какво другите правят…цъфти, ухае и е щастливо от това че е живо…че Слънцето го топли. Радва с аромата си всяка жива твар…Така е и с хората, мили мои братя и сестри-дават това което имат. Забелязвайте доброто, правете добро и не мислете „защо“. То достига до много хора… разпространява се около вас. Важно е да се вглеждате в това което мислите и говорите. Важно е какво излиза в пространството от вас – добри мисли, добри думи, добри постъпки или страх и укори. Нека всеки сам за себе си да вземе това решение, да не е проводник на не добри мисли, на не добри чувства, и разпространява не добри вести. Промяната може да започне от всеки от вас. Важно е да спрете да го правите.  Вашият поглед навътре към себе си, към това което мислите, чувствате, казвате и постъпвате ще ви накара да осъзнаете, че всеки от вас може да промени както своя живот към по добро, така и живота на близките си, на другите …на света.

Моята вяра във вас е голяма-Петър Дънов.

(Получи и записа за вас на 16.02.2021 г.-Тонка Стоянова-учител по енергийни практики)