БОРБАТА МЕЖДУ ЕГОТО И АЗА – начинът на нашето израстване

РАБОТА НА ЦЕНТРОВЕТЕ ПО ЕНЕРГИЙНИ ПРАКТИКИ
октомври 4, 2018
Духовността е особено състояние на човека
октомври 18, 2018

БОРБАТА МЕЖДУ ЕГОТО И АЗА – начинът на нашето израстване

Избери любовта..довери се на интуицията си

Творецът е създал човека по свой образ и подобие. Какво всъщност означава това? Това ,че всеки от нас има възможностите , които има и Бог, това че всеки от нас съдържа в себе си божествена частица.  Съдържайки в себе си тази божествена клетка, всеки  от нас може да твори, да създава, да лекува,…така както може и Бог. За Бог няма невъзможни неща. В такъв случай и за нас хората , неговите най висши творения на планетата Земя, би трябвало да няма невъзможни неща. Да ,така е приятели! И ако не е така ,какво ни пречи ,кое ни спира, възпрепятства да не е така? Носим в себе си божествена частица и много от нас се стремят да се доближат до нея, да я опознаят за да бъдат по успешни, по хармонични  ..по лесно да ни се случват нещата. Всеки от нас върви по своя път. Всеки от нас търси пътища към себе си и своята истинска природа. Само формата е различна при различните хора……А каква е тази божествена клетка в нас ако не чиста, истинска, безусловна любов. И така Любовта във нас и всичко останало…и това всичко, което не е любов можем да го съберем в една дума-Страх. Любовта и страха. Страхът е това, което владее до съвършенство нашето его, съдържа се в нашето его. И най напред страха от непознатото.Непознатото ни плаши, кара ни да се съмняваме, да отричаме, да не приемаме, да не искаме да видим понякога очевидното, да не сме искрени да съдим…и какво ли още не. Страх да   излезем от познатото.И всичко това , за да не загубим нещо: свободата си ,близък човек, приятели, позиция в даден социален  кръг, работата си и какво ли  още не… А замисляте  ли се, че всичко това, от което се страхуваме не е наше, не е трайно, не е вечно и често се опитваме да го имаме, да го задържим  на всяка цена. Наши са само мислите, които сами сътворяваме, думите чрез които изразяваме мислите си, чувствата, които изпитваме в резултат на мислите разбира се…тоест нашата опитност! А мислите избираме сами. От там и чувствата които те създават също. И ето го нашият свят. Изборите ни добри или лоши. Всъщност няма лоши избори. Има различни избори…направени от страх или от Любов. Светът ни е такъв, какъвто сме го избрали. Вярваме или се съмняваме, творим или рушим. За съжаление ние забелязваме само крайния резултат, това което ни се е случило, това което всъщност е резултат от много наши мисли , думи , които изричаме ,вярвания, утвърждения, затвърдени стабилно в нашето съзнание и от там и формиране на ценностната ни система. Егото ни кара да се страхуваме, да се оправдаваме, да пропускаме важни за живота ни възможности за успех и личностно израстване.  Възпрепятства  ни по всякакъв начин да се развиваме и  вървим напред. Егото обича да е специално и търси начини това да е така. Егото обича да ни държи в зоната ни комфорт, обича сигурните неща.

Как да се преборим с егото си, страховете си, неувереността.

Най напред като започнем да го забелязваме и се опитваме да се вслушаме в интуицията си, в нашия вътрешен глас.

-По често  вместо НЕ  да заявяваме „А ЗАЩО НЕ“.

– Другото е като всеки ден си поставяме малки цели и се стремим   да ги постигнем.

-Да отчетем за себе си като успех ,  да се поздравим за макар и малката победа над егото ни. (малките победи водят след себе си по-големи).

Побеждаваме егото си като се предизвикваме…пробваме , опитваме непознати за нас неща и така непрекъснато увеличаваме увереността  в себе си, усещаме силата си. Възможностите ни се увеличават и страхът постепенно намалява и изчезва. Нашият Истински Аз , интуицията ни , ни дава верните решения и избори на едно по дълбоко ниво. Усещаме го като копнеж, като нещо дълбоко в нас , на което не смеем да се доверим. Наистина, нужни са усилия на волята да потиснем и преодолеем егото си, което ни кара да губим най ценния си капитал -ВРЕМЕТО. За това и хората в края на живота си не съжаляват за това ,което са направили, а за това, което не са направили. Доверете се на Висшият си Аз, а не на егото. Доверете се на Любовта ,  не на страха! Само следвайки мечтите си можем да бъдем щастливи !

Ние носим изцяло отговорност за всички събития в нашия живот и най добрите и най лошите(лоши от наша гледна точка).Всяка наша мисъл създава нашето бъдеще. При това силите на  Вселената не ни съдят. Те ни приемат такива ,каквито сме и после автоматично отразяват нашите убеждения. За това нека избираме добротата, любовта, съпричастността.  Да гледаме на всичко с разбиране и приемане. Пътят по който вървим избираме сами. В живота си пресъздаваме ситуации, които да отговарят на нашите убеждения. Самите ние създаваме всичко онова, през което преминаваме.

„В края на всеки ден ти трябва да „пуснеш записите“ с твоите постижения.Резултатите трябва да те накарат да аплодираш, или да те накарат да се замислиш“ !Джим Рон