Петър Дънов-19 август-Божествената Нова година

Петър Дънов -„Трудно ли е да живеем в България?“
юли 29, 2020
ПО КОЛЕДА НАИСТИНА СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА
декември 8, 2020

Петър Дънов-19 август-Божествената Нова година

Петър Дънов-19 август-Божествената нова Година

„За 19 август – съборния ден, ще се приготвите като за Великден. Ще се измиете, ще се облечете с най-хубавите си дрехи – бели пременени.

Белият цвят е символ на най-чистата светлина, която излиза от Духа и не може да бъде обзета от тъмнина. Облечеш ли бели дрехи, предизвикваш себе си за чисти мисли, чисто слово, чисти дела“.

Скъпи мои братя и сестри,

Ето че отново съм с вас и мога да предам словото си , точно в този тъй важен в годината и Слънчевия календар ден. Всички вие знаете тази дата и тя е свързана с Божествената Нова година. Защо Божествена? Защото слънчевия диск навлиза в най силния слънчев знак-Лъв. Лъвът е символ на сила и мощ и точно такава сила се излива над земята не само от слънцето, но и от всички планети на Слънчевата система. В този ден се бележи началото на Божествената Нова година и много от вас участват в слънчевите ритуали и песнопения за възхвала на Светлината, Топлината и неизчерпаемата Божествена Благодат. С изгрева на този ден, изгрява и надеждата за нещо ново, което получава импулс за неговата реализация. Силата на Светлината е толкова голяма, че може да промени много неща в живота на всички ви, стига да проявите воля за това.Този ден е зареден с енергията на новото, което изтласква старото и го преобразува в нещо съвършено различно. Различно по идея, по замисъл, по съдържание, по ценност и подпомага стремежа на всеки човек към възход …към съвършенство.Стремежът към Промяна, към  Истина, към по добри дела е заложен в човека от Бог . Той му дава сили и го подпомага в определени моменти по бързо и с по голяма жар всеки да върви напред към промяната,  да следва  своите стремления и утоли жаждата си за добро, за хармония и истина. Истина, която за всеки от вас е различна, но Божията истина е една и всеки рано или късно стига до нея по пътя си на търсене и стремление към усъвършенстване.

Мили мои братя и сестри, нека този ден, когато Слънцето излива своята сила и мощ на Земята всеки от вас  се обърне на вътре към себе си и послуша своя вътрешен глас, какво може да подобри в Живота си, какво може да промени, така че да даде и своя принос в общото благо. Всеки може да види погрешките си и да ги изправи. Една малка промяна към добро, води след себе си и друга и друга…Животът, както  водата в едно езеро започва да се избистря…да става чиста и всеки може да се огледа в нея. За да е чисто около всеки, той самият трябва да се грижи за своята вътрешна, душевна чистота. Вътрешната чистота, мои братя и сестри очиства и пространството около вас…около всички…в цялата страна….на планетата Земя.

Вие сте тези, които избирате чисти мисли, избирате чисти помисли и те  носят радост и умиротворение. Другото е тежко и създава в човека тъга, неудовлетвореност и всякакво безпокойство. Чистотата на дните ви зависи от вас самите и Светлината която излъчвате. Нека вашето стремление е към всичко, което е добро, което е в помощ, което е искрено и чисто и извира от душата ви. Укорите, съденето, гнева затулват Светлината, помрачават я и тя не може да се покаже в своя блясък и красота. Никой не е съвършен, но всеки от вас може да се стреми към това, да става по добър и прави своите избори воден от по добри помисли. Начините за това са прости-човещина, съпричастност, доброта, разбиране. …Имайте чисти мисли, чисто слово, чисти дела. Тогава мои братя и сестри Светлината ще е навсякъде около вас и няма да може да бъде помрачена .