ОТНОВО ЗА ЛЮБОВТА

Приятелството
октомври 18, 2018
България – енергиен център на Земята
ноември 1, 2018

ОТНОВО ЗА ЛЮБОВТА

ОТНОВО ЗА ЛЮБОВТА

Всеки ден слушаме мнения, разкази, притчи за Любовта.

Любовта е единственият начин, единственият инструмент ,ако мога така да го кажа, който ни държи с високи вибрации и може да ни изведе на Светло и от най заплетените на пръв поглед ситуации. Тя е тази, която ни кара да прощаваме и да освободим и пропуснем с лекота, това което идва към нас недобронамерено.

Любовта не иска  отплата и не търпи ограничения. Тя само може да гради. Всъщност е и единствената градивна сила във Вселената.

Понякога защитавайки себе си ( а това е необходимо, когато навлизат безапелационно в личното ти пространство от позицията на високомерие ) , се налага да вземаме решения, които не се харесват на другите, а понякога и на нас самите. Но това е част от Живота. Важното е да не е от самолюбие, а от желание да продължиш  напред, с нещата които си създал сам, въпреки че нищо в този живот  не е наше. Ние сме на място, което в този момент ни дава възможност да израстваме и срещаме хора, чрез които това се случва. И тук най-силното, градивно и необходимо чувство е Благодарността. Благодарността като еквивалент на Любовта отваря по широко Пътя, по който вървим. Това, което можем и знаем никой и никога не може да ни отнеме.

Понякога животът ни поставя на пръв поглед в трудни ситуации, но така ни дава шанс да израснем,   да осъзнаем мястото си и да продължим напред. Да продължим напред не като рушим, а градим. И най добрият избор за нас при всички ситуации е Благодарността. Тези, които мислим за врагове са най добрите ни учители, а много често и приятели. Няма как да се задуши, да изчезне това, което е добро за нас и за другите….когато  водеща сила е Любовта.

И тук стигаме до един термин „БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ „. С какво е по различен от “ ЛЮБОВ“ ?….по това, че е без претенции, без да иска отплата, без да поставя условия, без да премерва „колко “  и  “ кога „…в съзнанието изниква само полученото (или даденото) добро и благодарността към него.

Така оставаш с високи вибрации и  можеш да продължиш много по лесно напред.

А там… по пътя, те очакват нови приятели, нови предизвикателства привлечени от теб чрез твоите мисли и намерения. „Колко интересно!“-  възкликна вчера един мой приятел в разговор- „Даването на Безусловна Любов не ни струва нищо, а същевременно е всичко за нас!“

Нека правим изборите си от позицията на Любовта! Нека я раздаваме, това не ни струва нищо!