България – енергиен център на Земята

ОТНОВО ЗА ЛЮБОВТА
октомври 18, 2018
Обичате ли да подарявате книги?
декември 17, 2018

България – енергиен център на Земята

България се смята за един от енергийните центрове на Земята. Защо това е така?
От векове тази земя привлича духовни люде и духовни водачи. Както Шамбала в Тибет е притегателен център за хората, които търсят духовност и искат да извисят духа си, така и България привлича хора, които се стремят към духовни висини. И това, разбира се, не е случайно. Не е случайно, защото земята ни излъчва вибрации, които са различни от тези на други места по света. От България са тръгвали най-великите учения на Земята. Още по времето на траките по тези земи са се раждали хора, които са умеели да владеят световете, да владеят и използват силата на видимото и невидимото, да работят с лекота с всички стихии. И не само, а и да ги подчиняват на своите желания и намерения.
Земята ни е осеяна с безброй култови селища – места, където са се провеждали ритуали, показващи, че по тези земи открай време е имало хора „посветени” и можещи да работят с различни енергии и стихии. Общуването с невидимия свят и връзката с това, което по един или друг начин е свързано с живота на Земята, било част от знанията на древните. Разбира се,и тогава това знание не било за всеки. Тайни окултни школи предавали знанията на „избрани”, известни още като жреци. Ритуалите и обредите, свързани с това, което вещаели звездите, били дългоочаквани събития в живота им. Никакви действия, свързани с военни походи, срещи с вождове от съседни племена и страни, бракове от значение за бъдещето на племената и т.н., не били предприемани, без да се съгласуват с оракулите и жреците.
Множество разкопки, направени през последните години, показват, Че окултните знания са били на преден план. Отделяно е специално място за това. Танците като начин за промяна на съзнанието били на първо място. Ритмите, свързани с пулсациите на Вселената, зареждали с енергия и сила, са ритмите на българските народни танци. Не случайно след 2012 г. има изключително голям интерес към българските народни танци, които зареждат с енергия не само танцьорите, но и тези, които ги наблюдават. Обединени в големи кръгове (хорá), хванати за ръце, танците ни създават енергийни полета, които хармонизират пространството и го зареждат с положителни йони.
Музиката на Йоан Кукузел се създава също по нашите земи. Този велик певец и композитор създава песнопения, „свалени” от Вселенското музикално пространство. Легендите за Орфей разказват, че даже птиците замлъквали, гората утихвала, когато засвирел на своите импровизирани, създадени от природата музикални инструменти. По-късно музиката на Учителя Петър Дънов допълва това невероятно музикално богатство на нашия народ.Само в едно силно енергийно заредено място могат да се раждат толкова талантливи певци и музиканти, прославящи ни в цял свят.
Където и да отидат българските ансамбли за народни песни и танци изумяват със своята ритмичност. Не случайно и българска народна песен бе изпратена в Космоса с гласа на Валя Балканска.
Свидетели сме през последните години на много танцови надигравания, събори, конкурси из цялата страна. Народните танци обединяват хората. Познати и непознати се хващат за ръце на хорото и тръгват в еднакъв ритъм, обединени от българската народна музика.
Малко са народите по света, които имат толкова много и толкова разнообразни народни танци, които да могат да се играят едновременно от толкова много хора. Ето нещо, което ни обединява – без да се замисляме кой какъв е, си подаваме ръце и участваме в този обединяващ ни танц (ритуал). Играейки хванати един за друг, със съзнание, откъснато от ежедневните грижи и мисли – без да го съзнаваме, показваме, че сме от един народ, от една Земя., дала началото на велики духовни учения. Зареждаме я с ритми, еднакви с тези на пулсацията на Вселената,на Слънцето… ден след ден…, година след година.., век след век…